Акција КУПУЈЕМ СЛИКУ – ПОМАЖЕМ ДЕЦУ

Удружење „Српски крајеви“ из Новог Сада организује акцију:

КУПУЈЕМ  СЛИКУ – ПОМАЖЕМ  ДЕЦУ

(ПУТЕВИМА ПРЕДАКА – ЗА БУДУЋНОСТ ПОТОМАКА)

Акција којом се помажу деца и школе у ДРВАРУ, ГЛАМОЧУ и Б. ГРАХОВУ почиње 13.04.2021. и траје до 13.06.2021. године.

Позивамо све људе добре воље, патриоте, привреднике, предузећа и установе да куповином уметничких слика оплемене свој животни или радни простор, а истовремено помогну децу и школе у овим угроженим српским крајевима.

Уметничке слике су настале у протекле 4 године на ликовној колонији ПУТЕВИМА ПРЕДАКА коју организује Удружење СРПСКИ КРАЈЕВИ.

Целокупан приход је намењен за помоћ деци и школама у српским крајевима у којима је отежан или угрожен живот и опстанак, а биће распоређен на следећи начин.  Половина прихода од овогодишње акције биће донирана деци и школама у ДРВАРУ, ГЛАМОЧУ и Б. ГРАХОВУ, а остала средства прикупљена овим путем ће се искористити за организацију следеће ликовне колоније ПУТЕВИМА ПРЕДАКА 2021, како би омогућили настајање нових уметничких слика којима ћемо опет, у следећем циклусу, помоћи нашој деци у неким другим српским крајевима. Удружење „Српски крајеви“ је непрофитабилна организација и сва средства ће несумњиво отићи у праве руке. Имена свих купаца – донатора и износи биће објављени истог дана на сајту СРПСКИ КРАЈЕВИ – www.srpskikrajevi.rs и друштвеним мрежама. Сви учесници ове акције ће бити позвани да, заједно са члановима удружења, лично уруче прикупљену помоћ, а за успомену их очекују поклони и захвалнице. Акција којом се ове године помажу деца и школе  Дрвара, Гламоча и Б. Грахова траје од 13.04. до 13.06 ове године.

Основни циљ ове акције је допринос опстанку и побољшању животних услова српског народа у угроженим срединама, а посебно младима – нашим потомцима. Приоритет је модернизација и повећање техничке опремљености како би ова деца што боље пратила корак времена у ком живимо. Ове године ће се реализовати помоћ општинама у Федерацији БиХ у којима већински живи српски народ и чији је опстанак у овим крајевима свакако угрожен, а подизање деце храбар и одважан чин. Акција КУПУЈЕМ СЛИКУ – ПОМАЖЕМ ДЕЦУ ће се наставити и у наредним годинама пружањем помоћи деци и школама у другим српским крајевима. Обзиром на назив ликовне колоније на којој су настала ова уметничка дела, поднаслов ове акције је ПУТЕВИМА ПРЕДАКА – ЗА БУДУЋНОСТ ПОТОМАКА!

Овом акцијом ће се у првом реду помоћи деца којој  је помоћ најпотребнија и њихове породице, а затим у консултацији са наставницима ових основних школа, преостала средства биће намењена школама за набавку неопходних наставних средстава која ће опет бити од помоћи деци.

Конкретне количине и врсте помоћи деци и школама зависиће и од количине прикупљених средстава, а све информације о овој акцији ће бити свакодневно транспарентно објављиване на сајту „Српски крајеви“. Зависно од количине прикупљених средстава, план је да помоћ буде реализована у дигитализацији, набавци лаптоп или таблет рачунара, књига или других неопходних ресурса. Уз консултације са децом и наставницима на терену могуће је да се ова помоћ допуни и на неки други начин који доприноси побољшању услова живота и опстанку на овим просторима.

Уметничке слике које су у понуди са ценама и основним подацима можете погледати у мини каталогу на 6 страна који се налази испод текста, а могуће их је, уз претходни договор, уживо погледати у просторијама Удружења „Српски крајеви“ у Новом Саду, Змај Огњена Вука бр. 2.

Договор и остале информације на телефон +381-65-3000-521 или e-mail srpskikrajevi@gmail.com

 

Коментари су затворени.