ЈАВНИ ПОЗИВ НОВИНАРИМА ИЗ ДИЈАСПОРЕ

У сарадњи са Министарством културе и информисања Републике Србије, Покрајинским секретаријатом за културу, информисање и односе с верским заједницама АП Војводине, Градом Новим Садом и Представништвом Републике Српске у оквиру нашег часописа и сајта СРПСКИ КРАЈЕВИ настављамо пројекат ДИЈАСПОРА ИНФО, који ће афирмисати новинаре из дијаспоре и представити активности Срба у расејању и региону.

Позивамо све новинаре, фоторепортере и оне који то желе да постану да нам пошаљу своје текстове, фотографије, интервјуе, репортаже и остале новинарске форме.

Тема је свакако очување и неговање српске културе, традиције и језика, као и културе сећања и очувања српског националног идентитета. Сврха пројекта је унапређење новинарства,  мотивација за производњу медијских садржаја у дијаспори и очување и неговање културе, традиције и српског језика и ћириличног писма.

Сви текстови и фотографије који задовољавају основне новинарске форме ће бити објављени на сајту www.srpskikrajevi.rs, а они бољи ће бити објављени у штампаном издању часописа СРПСКИ КРАЈЕВИ и у нашим специјалним издањима.

Најбољима за ову годину биће уручена признања и организован обилазак неких знаменитости у Србији у току следеће године.

Право учешћа имају сви који нам пошаљу ауторске текстове, интервјуе и фотографије о активностима Срба у расејању. Искуство није неопходно, па су добродошли и почетници.

У овом пројекту немамо ограничења, али имамо неколико препорука којих би се требало придржавати:

– Текстови да буду написани ћириличним писмом до 350 речи
– Фотографије да буду одговарајућег квалитета
– Интервјуи могу бити направљени са личностима из свих области који завређују пажњу у средини у којој живите (из културе, спорта, привреде …)
– Репортаже могу бити о разним манифестацијама из области српске културе, традиције и уметности, али и о нашим организацијама и појединцима и њиховом  деловању и успесима у раду
– Текстови могу бити написани на екавском или ијекавском наречју српског језика

Обавезно је име, презиме, адреса становања и e-mail адреса. Може и контакт телефон.

Молимо вас да овај позив проследите и вашим пријатељима и сарадницима како би обухватили што већи број наших људи ван Матице и објавили што више ваших текстова и фотографија.

Сва евентуална питања у вези са овим позивом на сарадњу шаљите на e-mail: srpskikrajevi@gmail.com

Линк на коме можете погледати старије бројеве часописа:

http://www.srpskikrajevi.rs/%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%80%D0%B8-%D0%B1%D1%80%D0%BE%D1%98%D0%B5%D0%B2%D0%B8/

ДОБРОДОШЛИ У „СРПСКЕ КРАЈЕВЕ“!

Редакција часописа СРПСКИ КРАЈЕВИ

Нови Сад

Гл. и одговорни уредник: Славиша Рујевић

Нема коментара

Оставите одговор