Отварање изложбе слика „Путевима предака“

Удружење „Српски крајеви“ организује изложбу слика под називом „Путевима предака“ у Архиву Војводине која ће бити отворена у четвртак 24.12.2020. године у 13:00 часова. Због пандемије, свечано отварање ће бити организовано само за медије поштујући све прописане мере.

Слике су настале на истоименим ликовним колонијама одржаним прошле године на Поповици и ове године под посебним условима радом „од куће“. Стална тема ликовне колоније „Путевима предака“ је културно наслеђе, историја, традиција и завичај српског народа, па се у уметничким радовима могу видети портрети значајних личности, детаљи из наших народних обичаја или историјских догађаја, пејзажи разних српских крајева и све друго чиме се даје допринос очувању српског културног наслеђа.

Организатор ових ликовних колонија и изложбе је Удружење „Српски крајеви“, а изложбу су подржали Фонд за пружање помоћи избеглим, прогнаним и расељеним лицима АП Војводине и Архив Војводине. Прошлогодишњу колонију је подржао Покрајински секретаријат за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама.

На самом отварању изложбе, медијима ће се обратити:

  • Славиша Рујевић, председник Удружења „Српски крајеви“
  • Душко Ћутило, директор Фонда за пружање помоћи избеглим, прогнаним и расељеним лицима АП Војводине и
  • Др Небојша Кузмановић, директор Архива Војводине, који ће свечано отворити ову изложбу

Изложба ће бити постављена у Архиву Војводине до 25.01.2021. године и моћи ће да се погледа појединачним посетама у радно време Архива, поштујући све постојеће мере, а путем интернета на сајту Удружења „Српски крајеви“ –  www.srpskikrajevi.rs и сајту Архива Војводине –  www.arhivvojvodine.org.rs .

Коментари су затворени.