Снага доброте

У оквиру свог програма  „Видовдански сабор“  Коло српских сестара- подружница Сомбор, расписује литерарни и ликовни К О Н К У Р С под називом „Снага доброте“. Заинтересовани учитељи, наставници и професори могу да шаљу своје радове у електронској форми. Пријава треба да садржи поред литерарног и/или ликовног рада и  основне податке о ученику  и наставнику (име и презиме, разред, школа, место, име и презиме учитеља, наставника, наставни предмет). Радове послати  до 20. јуна на е-адресу   snagadobrote.kss@gmail.com.

Својом  лепотом и вештином писања и ликовног изражавања ученик  треба да покаже снагу и лепоту доброте у свакодневном животу. Снагу доброте према другарима у борби против вршњачког насиља, према старим лицима и онима којима је наша рука у невољи потребна, снага доброте у борби за очување животне средине. Наше мало залагање у добру и истини некоме значи пуно. Стручна комисија ће прегледати пристигле радове и наградити највредније ђаке и њихове наставнике. Један учитељ или наставник може да пријави и више ученика. Овим програмом се обележава државни празник Видовдан. а у спомен на Косовску битку, која се одиграла 28. јуна 1389. и симболизује  слободу, снагу доброте и пожртвованости, отпор туђину, неговање патриотизма, националног бића, витештва и херојства. Домаћин Видовданског сабора у Сомбору је Коло српских сестара и председница кола Наталија Олујић, а сарадник у реализацији конкурса  је мр Влада Ђурковић.

Влада Ђурковић

Пројекат СТАЗАМА  ЗАВИЧАЈА је подржао Покрајински секретаријат за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама АП Војводине.

Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

Коментари су затворени.