ЧАСОПИС

СРПСКИ КРАЈЕВИ

_

Замисао наше редакције је испрофилисана, бавимо се културом, умјетношћу, историјом, идентитетом и друштвеним питањима. Часопис третира људе и догађаје свих српских крајева, отуда и такав назив. Потреба за оваквом врстом новине је настала из шаренила медија који сегментовано прате бранше и актере. Дакле, мањак благослова за свеукупност живота и дјела Срба и српских простора родио је ,,Српске крајеве’’.

Циљ нам је да се, у поствареним изазовима 21. вијека, сачува етно – баштина и синтетише укупно национално стваралаштво свих српских крајева кроз вијекове.

Жеља нам је да свим оним што је узвишено, суштаствено, ријетко и љековито за душу пунимо ступце и странице. Једно од начела нам је и праћење рада Удружења (Инфо центар) и догађаја које упражњавају, било  да су завичајна, вјерска или национална. Ту су још рубрике „Из Српске“ и „Дијаспора инфо“ којима употпуњујемо слику културе и традиције свих српских крајева.

Уистину, крајње је вријеме да богатство наших предака, оплемењено савременим фактором почнемо преносити нашој дјеци, у виду завјештања и духовног легата. Како би поносно пјевали химну ,,Боже правде’’, осјетили трнце пред лепршавошћу орла на тробојци и ,,доживјели’’ зов гена на завичајним окупљањима.

Часопис је ваш као и наш. Иницирајте, заједнички ћемо спроводити у аманет. Ако завриједимо пажњу и успијемо код вас пробудити жељу за истином – пишите, шаљите приједлоге, сугестије о догађајима, људима и предјелима који надживљују вријеме.

Текстови су писани подједнако екавским и ијекавским нарјечјем српског језика зависно од аутора.

Не заборавимо, и кад одемо ми, обичај је први свједок да смо постојали!


СРПСКИ КРАЈЕВИ – ЧАСОПИС СВИХ СРБА!

Главни и одговорни уредник: Славиша Рујевић

Уредник: Ранка Срдић Милић

Редакција: др Радован Пилиповић, Младен Булут, др Милан Мицић, Срђан Секулић, Сузана Дикић, Велемир Елез, Саша Јовановић и Дејан Кудрић