УДРУЖЕЊЕ

СРПСКИ КРАЈЕВИ

_

Удружење „Српски крајеви“ је основано 2008. године са циљем његовања српске културе, традиције и националног идентитета. Посебно се бавимо културом и традицијом, сличностима и различитостима Срба из свих крајева гдје су некад живјели или живе данас, са жељом да објединимо српски културни простор. Отуда и назив – СРПСКИ КРАЈЕВИ.

Наша главна активност је издавање часописа „Српски крајеви“, који излази четири пута годишње, а бави се темама из културе, традиције, историје, друштвеног живота и националног идентитета српског народа. Издавачи смо и више књига из ове области.

Од  2017. године смо покренули и Ликовну колонију „Путевима предака“ која ће, надамо се, постати традиционална и одржавати се сваке године. Ликовну колонију прате и изложбе слика на којима приказујемо радове наших умјетника настале овом приликом.

Конгрес привредника српских крајева је још једна од редовних активности Удружења која је почела 2019. године, а редовно учествујемо на обиљежавању значајних датума из наше историје, његујемо културу сјећања и организујемо и пратимо бројне промоције књига, изложби, концерата итд.

Један смо од оснивача „Савеза крајишких удружења“ – САВЕЗА КРАЈИШНИКА, у оквиру којег се бавимо бројним значајним активностима.

У одјељку ВЕСТИ можете пратити све активности Удружења „Српски крајеви“, као и активности других организација и појединаца који се баве очувањем културе, традиције и националног идентитета српског народа.

Куповином наших производа, донацијама, спонзорствима и рекламирањем на нашем сајту и часопису помажете рад Удружења.

Председник Удружења „Српски крајеви“ и уредник овог портала је Славиша Рујевић.