Гујон у Мостару

Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон посетио Србе у Федерацији БиХ и поделио поклоне ђацима.

Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон поделио је ђацима „Просвјетине школе српског језика, историје и културе“ у Мостару уџбенике за ђаке од првог до осмог разреда основне школе, као и спортске реквизите за физичко васпитање. У пакетима су читанке, радне свеске, лектира, уџбеници за српски језик, лопте за различите спортове, као и комплет за стони тенис.

„Управа подржава допунску наставу за српску децу из Мостара и Херцеговачко-неретванског кантона јер она немају могућност да се образују на матерњем језику. Желимо да деца развијају свест о српском језику, култури и историји и да се очува културни идентитет Срба на овом подручју“, рекао је Гујон.

У оквиру своје радне посете Федерацији БиХ, од 6. до 8. јуна, Гујон је обишао  Дневни центар за децу и омладину с посебним потребама удружења „Моја нада“ у Невесињу и поклонио лаптоп наставном особљу и играчке прилагођене за децу с посебним потребама.

Арно Гујон се у Мостару састао с градским већником Мостара Велибором Миливојевићем, члановима Координације Срба и представницима Српске православне цркве. Обишао је и Србе повратнике у насељу Баћевићи, манастир Житомислић из 15. века, као и храм Васкрсења Христовог у Пребиловцима, који је саграђен у знак сећања на 4.000 Срба из овог краја, које су усташе убиле у Другом светском рату.

Коментари су затворени.