Комесаријат у 2023. години збринуо 560 избегличких породица

Комесарка за избеглице и миграције Републике Србије Наташа Станисављевић и председник градксе општине Обреновац Милош Станојевић уручили су 13.12. кључеве станова намењених избегличким породицама из Босне и Херцеговине и Републике Хрватске, на територији општине Обреновац и оджали састанак на тему креирања плана за даље збрињавање избегличких породица.

Комесарка Наташа Станисављећ захвалила се председнику општине Обреновац на сарадњи и резултатима које су постигли у досадашњем збрињавању избеглица, и нагласила да је приоритет Комесаријата за избеглице и миграције наставак успешне сарадње са свим јединицама локалне самоуправе ка постизању заједничког циља по питању стамбеног збрињавање свих избегличких породица на територији целе Србије.

“ Данас је изузетно леп и важан дан за породице које су решиле своје стамбено питање, али и за све нас у Комесаријату јер најлепши део посла је када људима омогућите кров над главом, а то смо данас успели са две породице у Обреновцу. Од почетка године Комесаријат за је општини Обреновац доделио 6.324.642,00 динара и тиме помогао 161 породицу, кроз доделу сеоских домаћинстава, грађевинског материјала, путем економског оснаживања, доховних активности, пакета хране и огрева. Породицама које су данас добиле своје станове желим дуг, успешан и срећан живот, јер су после 30 година постанарског живота и избеглиштва добиле свој кров над главом“ , рекла је том приликом комесарка Наташа Станисављевић.

У 2023. години Комесаријат за избеглице и миграције Републике Србије доделио је укупно 560 стамбених решења.

Комесарка је након састанка и уручења кључева од станова посетила осмочлану избегличку породицу Добрић са петоро малолетне деце који су добили стан у насељу Сава у Обреновцу и том приликом се упознала са животним путем породице и са њиховим потребама.

Након састанка и обиласка корисничке породице комесарка Наташа Станисављевић посетила је центар за азил у Обеновцу и том приликом  је разговарала са запосленима о свакодневним организованим активностима које су доступне нашим корисницима. Такође упознала се са тренутном ситуацијом у центру као и о самим потребама центра.

 

Коментари су затворени.