Професорка Раичевић добитник награде за неговање културног наслеђа

Докторка Горана Раичевић, професорка Филозофског факултета у Новом Саду за књигу „Агон и меланхолија – живот и рад Милоша Црњанског“, у издању Академске књиге, награђена је медаљом за неговање културног наслеђа, годишњим признањем Културног центра Војводине „Милош Црњански“.

Монографска публикација резултат је вишегодишњег проучавања, каже професорка Раичевић.

„Ово је сада друга награда и осећање је неопсивио када добијете друштвено признање за нешто што сте годинама у тишини свог кутка брижљиво радили. Сви ми који радимо желимо да будемо читани, да пренесемо оно што сматрамо највишим вредностима наше културе широј јавности. Мислим да су награде прави начин да се то наше деловање истакне у први план и да те наше поруке стигну до читалаца“ рекла је Раичевић.

Неко би можда рекао да је све о књижевности већ речено али добитница награде КЦ Милош Црњански саопштава да је оно што је лепо у сваком књижевном делу што је оно отворено за нова тумачења, а да су књижевни критичари можда и сујетни па мисле да је њихово виђење, баш оно право.

Татјана Новчић Матијевић

Пројекат СТАЗАМА  ЗАВИЧАЈА је подржао Покрајински секретаријат за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама АП Војводине.

Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

Коментари су затворени.