ПРОСИДБА У НОШЊИ

Након шестомесечног планирања и нестрпљивог ишчекивања завршног концерта СКУД-а “Железничар” (Фолклорни ансамбл “Вила”), фолклораш Радивој Вукадинов запросио је своју саиграчицу и девојку са којом је у вези шест година Светлану Бањац, пред колегама и пријатељима, али и публиком која је била одушевљена овим чином.

Да је било треме и нервозе Радивој не крије, али каже да Светлана није посумњала да припрема изненађење за њу, што је целу ноћ додатно улепшало.

– Просидбу сам пажљиво планирао од јануара и одлучио да се то деси на годишњем концерту, што сам и урадио, а она је рекла “да” – прича Радивој Вукадинов. – Светлана није слутила да сам смислио овај план, нити је очекивала тако нешто и посумњала, а свега неколико мени блиских људи из састава је знало шта желим да урадим и када.

Како су фолклорашке групе велике породице које деле све – мале свакодневне, али и велике животне победе, тако је и Радивој почетком године тражио благослов уметничког руководиоца Милорада Лонића, који му је радо дао дозволу и предложио да то буде након певачког блока којим се затвара годишњи концерт, важан догађај у календарима културно-уметничких друштава.

– Публика и играчи су били одушевљени када сам клекнуо пред Светлану и затражио њену руку, што ја тог момента нисам уочио јер сам био фокусиран само на њу – објаснио је Радивој, који је тек касније на снимцима којим је забележен тај срећни тренутак видео емотивне реакције присутних. – Изабрао сам баш тај моменат и концерт јер је то наш свет у ком смо се упознали и који нас је спојио.

Светлана Бањац и Радивој Вукадинов фоклором се баве скоро две деценије, а пре шест година управо им је фолклор укрстио путеве. Како Радивој каже, са венчањем неће журити, па га планирају на пролеће наредне године.

Саиграчи из састава не крију емоције, те како је њихова колегиница Јована Лазић рекла, њихова веридба је феноменална завршница још једног успешног концерта и право изненађење за све присутне након два сата непрекидне игре и песме.

– Поносна сам на Светлану и Радивоја, био је то емотиван тренутак за све нас, што потврђује и заједнички загрљај свих чланова након изговореног “да” – објаснила је фолклорашица Јована Лазић. – Љубав према традиционалном плесу нас је научила правим вредностима, као и да сви будемо посвећени својим ближњима, неговањем здравих међусобних односа.

Д. А.

Пројекат СТАЗАМА  ЗАВИЧАЈА је подржао Покрајински секретаријат за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама АП Војводине.

Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

Коментари су затворени.