РЕФЕРЕНДУМ У СРПСКОЈ – САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Представништво Републике Српске у Србији ће, у складу са одлуком Републичке комисије за спровођење Републичког референдума о Дану Републике Српске, организовати гласање држављана Републике Српске који имају бирачко право, а у вријеме референдума се буду налазили у Србији.

grb-srpske

Референдум ће бити одржан у недељу, 25. септембра.

За изјашњавање грађана о спровођењу републичког референдума одређена су сљедећа гласачка мјеста:

  1. БЕОГРАД, просторије Представништва Републике Српске, у улици Булевар деспота Стефана, број 4IV;
  2. НОВИ САД, просторије Савеза крајишких удружења, у улици Змај Огњена Вука број 2. (угао Кисачке и Булевара Краља Петра првог);
  3. ЗРЕЊАНИН, Дом младости, Народне омладине број 1.;
  4. СУБОТИЦА, зграда отвореног Универзитета, просторије Удружења „Завичајна заједница Републике Српске“, у улици Трг Цара Јована Ненада број 15.
  5. ПАНЧЕВО; просторије Удружења Крајишника, насеље Стрелиште, Стевана Сремца број 37.

dsc_8578Обиљежавање Дана Републике Српске 2016. у просторијама Савеза крајишких удружења у Новом Саду.

Гласачка мјеста ће бити отворена у недјељу, 25. септембра у периоду од 7 до 19 часова, а референдумско питање гласи:  “Да ли подржавате да се 9. јануар обиљежава и слави као Дан Републике Српске?“

Своје гласачко право ће моћи остварити све особе које дођу гласати и покажу важећи документ издат од стране Републике Српске (МУП-а Републике Српске) тј. личну карту или  пасош.

Више информација о спровођењу Републичког референдума о Дану Републике Српске у Србији можете добити на телефоне : +381 11 323 86 33 и 324 66 33 или путем мејла office@predstavnistvorsbg.rs.

Нема коментара

Оставите одговор