Изложба „Срби ливањског поља – трајање кроз векове“

У организацији „Савеза крајишких удружења“ из Новог Сада и Удружења „Огњена Марија Ливањска“ из Београда биће организована изложба „Срби Ливањског поља – трајање кроз векове“. Свечано отварање изложбе је у петак 25. новембра 2016. године у Културном центру Новог Сада – Трибина младих у Новом Саду у 19 часова.

pozivnica-izlozba

Организатор изложбе „Удружење Огњена Марија Ливањска, Београд“ окупља Србе Ливањског поља те је, у својој основној мисији усмјереној на очување и обнову српске културне, сакралне и етнолошке баштине на подручју Ливна, у овој години сачинило изложбу „Срби Ливањског поља-трајање кроз векове“.
Аутори су: проф др Вељко Ђурић Мишина (в.д. директора Музеја жртава геноцида) и Радован Пилиповић (директор Архива СПЦ). Изложба је 15.априла ове године приказана у Београду, у галеријском простору Народне банке Србије.
„Савез крајишких удружења“ из Новог Сада (скраћено Савез Крајишника) окупља 15 удружења сличних циљева, а основа је свакако очување и његовање културе, традиције и националног идентитета српског народа уопште, а посебно Срба Крајишника. Истичући важност ове изложбе, Савез Крајишника је са задовољством прихватио да учествује у организацији једног оваквог културног догађаја.
dscf1457
Очекује се присуство већег броја Срба поријеклом из Ливањског поља, чланова удружења, представника јавног и културног живота Новог Сада, осталих гостију, као и домаћина из Културног центра, а позвани су и представници градске и покрајинске власти из ресора културе.
Изложба ће бити отворена до 02. децембра 2016. године, па позивамо све заинтересоване грађане да посјете овај културни догађај и упознају се са животом Срба Ливањског поља кроз вијекове.dscf1472

Нема коментара

Оставите одговор