„ИВАЊСКО ЦВЕЋЕ“

Изложбом слика Радета Павлова у холу Дома културе Сивац, свечано је почела 22. манифестација „Ивањско цвеће”. Након изложбе, у Плавој сали Дома културе Сивац Народни оркестар Дома културе Сивац одржао је свечани концерт „Свилен конац“, а чувари традиције приказали су ревију народне ношње.

Другог фестивалског дана, од 17 часова у дворишту ОШ „20. октобар“ у старом Сивцу је постављен изложбено продајни штанд Удружења жена „Вредне руке“ из Крушчића, Удружења креативних „Артка“ из Врбаса, Пчеларског удружења из Сивца, а грађани су били у прилици да чују и народне гусларе Душана Живковића и Радомана Јеловца. Одржано је и традиционално плетење ивањских венаца у црквеној порти, након којег је уследио свечани концерт „Чувари традиције“ у дворишту ОШ „20. октобар“ у старом Сивцу. Крај манифестације био је резервисан за паљење ивањске ватре.

Манифестација има за циљ неговање фолклорног стваралаштва Срба староседелаца у Војводини. Стратешки овај фестивал има велик значај за Војводину, зато што веома мали број ансамбала негује аутентично стваралаштво Срба староседелаца у Војводини, а Фестивал се организује под покровитељством општине Кула.

Извор: Општина Кула

Пројекат СТАЗАМА  ЗАВИЧАЈА је подржао Покрајински секретаријат за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама АП Војводине.

Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

Коментари су затворени.