КРЕНУЛА АКЦИЈА – КУПЉЕНА ПРВА СЛИКА

НОВИ САД

КРЕНУЛА АКЦИЈА – КУПЉЕНА ПРВА СЛИКА

Фонд за избегла, расељена лица и за сарадњу са Србима у региону АП Војводине је први конкретно подржао акцију КУПУЈЕМ СЛИКУ – ПОМАЖЕМ ДЕЦУ.

Акција којом се помажу деца и школе у ДРВАРУ, ГЛАМОЧУ и Б. ГРАХОВУ почела је 13.04.2021. и траје до 13.06.2021. године. Удружење „Српски крајеви“ из Новог Сада је организатор акције КУПУЈЕМ СЛИКУ – ПОМАЖЕМ ДЕЦУ (путевима предака – за будућност потомака), а умјетничке слике које се налазе у понуди су настале на ликовној колонији ПУТЕВИМА ПРЕДАКА коју већ пету годину организује ово удружење.

Већ првог дана акције, јавио нам се директор Фонда, г. Душко Ћутило, најавио подршку овој акцији и одабрао слику „Купрешка мајка“ аутора Гордане Рађеновић. Донацијом од 36.000 динара Фонд за избегла, расељена лица и за сарадњу са Србима у региону је тако постао први који се укључио у ову акцију, а данас је Славиша Рујевић у име удружења „Српски крајеви“ свечано уручио ово умјетничко дело Душку Ћутилу директору Фонда. Самим тим, можемо и званично да кажемо да је ова акција успјешно почела, а надамо се да ће се тако и наставити, те да ће бити прикупљено довољно средстава да бар мало обрадујемо малишане у Високој Крајини.

„Фонд је до сада подржао велики број акција које имају хуманитарни карактер, па је тако и у случају акције КУПУЈЕМ СЛИКУ – ПОМАЖЕМ ДЕЦУ коју је покренуло Удружење „Српски крајеви“. Посебно је значајно што је део средстава од продаје слика опредељен за помоћ деци у повратничким срединама Дрвару, Гламочу и Босанском Грахову“ – истакао је Душко Ћутило овом приликом.

Удружење „Српски крајеви“ се захваљује  Душку Ћутилу и Фонду на вишегодишњој сарадњи и подршци, а посебна захвалност иде за подршку акцији КУПУЈЕМ СЛИКУ – ПОМАЖЕМ ДЕЦУ.

Позивамо све људе добре воље, патриоте, привреднике, предузећа и установе да куповином уметничких слика оплемене свој животни или радни простор, а истовремено помогну децу и школе у овим угроженим српским крајевима.

Све детаље о овој акцији и умјетничке слике које се налазе у понуди могу се видјети на https://www.srpskikrajevi.rs/akcija-kupujem-sliku-pomazem-decu/

Коментари су затворени.