ЈАВНИ ПОЗИВ НОВИНАРИМА ИЗ ДИЈАСПОРЕ

Часопис СРПСКИ КРАЈЕВИ упућује
 

ЈАВНИ ПОЗИВ НОВИНАРИМА ИЗ ДИЈАСПОРЕ


У сарадњи са Управом за сарадњу са дијаспором и Србима у региону МИП Републике Србије, Секретаријатом за културу и информисање АП Војводине и Представништвом Републике Српске у оквиру нашег часописа и сајта СРПСКИ КРАЈЕВИ покрећемо пројекат ДИЈАСПОРА ИНФО, који ће афирмисати новинаре из дијаспоре и представити активности Срба у расејању и региону.
Позивамо све новинаре, фоторепортере и оне који то желе да постану да нам пошаљу своје текстове, фотографије, интервјуе, репортаже и остале новинарске форме.
Тема је свакако очување и неговање српске културе, традиције и језика, као и културе сећања и очувања српског националног идентитета. Сврха пројекта је унапређење новинарства,  мотивација за производњу медијских садржаја у дијаспори и очување и неговање културе, традиције и српског језика и ћириличног писма.
Сви текстови и фотографије који задовољавају основне новинарске форме ће бити објављени на сајту www.srpskikrajevi.rs, а они бољи ће бити објављени у штампаном издању часописа СРПСКИ КРАЈЕВИ.
Најбољима за ову годину биће уручена признања и организован обилазак неких знаменитости у Србији у току следеће године.
Право учешћа имају сви који нам пошаљу ауторске текстове, интервјуе и фотографије о активностима Срба у расејању. Искуство није неопходно, па су добродошли и почетници.
У овом пројекту немамо ограничења, али имамо неколико препорука којих би се требало придржавати:
– Текстови да буду написани ћириличним писмом до 350 речи
– Фотографије да буду одговарајућег квалитета
– Интервјуи могу бити направљени са личностима из свих области који завређују пажњу у средини у којој живите (из културе, спорта, привреде …)
– Репортаже могу бити о разним манифестацијама из области српске културе, традиције и уметности, али и о нашим организацијама и појединцима и њиховом  деловању и успесима у раду
– Текстови могу бити написани на екавском или ијекавском наречју српског језика
 
Обавезно је име, презиме, адреса становања и e-mail адреса. Може и контакт телефон.
 
Молимо вас да овај позив проследите и вашим пријатељима и сарадницима како би обухватили што већи број наших људи ван Матице и објавили што више ваших текстова и фотографија.
 
Сва евентуална питања у вези са овим позивом на сарадњу шаљите на e-mail: srpskikrajevi@gmail.com
 
Линк на коме можете погледати старије бројеве часописа:
 
 
ДОБРОДОШЛИ У „СРПСКЕ КРАЈЕВЕ“!
 
Редакција часописа СРПСКИ КРАЈЕВИ
Нови Сад
Гл. и одговорни уредник: Славиша Рујевић
број 1број 4 и 523број 6број 7број 8

Нема коментара

Оставите одговор