Одржана трећа Новосадска штрудлијада

Новосадска штрудлијада, трећа по реду, одржана је у четвртак, 29. јула, а посетиоци су имали прилику да, на платоу испред Спенса,  дегустрирају и пазаре домаће војвођанске посластице.

Своје производе представило је двадесетак излагача из Новог Сада, Зрењанина, Качарева и Шида. Осим традиционалних штрудли с орасима, маком и вишњама, на тезгама је било и оних с млевеним кексом и какаом, као и ситних колача попут ванилица, салчића, бресквица…

Неки излагачи учествују сваке године, а штрудлијада је место на ком се размењују искуства али и рецепти. Манифгестацију иначе организује Друштво одрживог развоја “Дунав”, уз подршку Градске управе за привреду.

– Штрудла је посластица специфична за ове крајеве и сви су задивљени кад је пробају – објаснла је Нађа Милошевић. – Штрудлијада доприноси размени искуства међу учесницима и, још важније помаже очување и популаризацијустарих војвођанских специјалитета.

Ј. В.

Пројекат СТАЗАМА  ЗАВИЧАЈА је подржао Покрајински секретаријат за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама АП Војводине.

Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

Коментари су затворени.