Панонски бисери 2021

Савез књижевника у отаyбини и расејању СКОР организатор је Међународне уметничке колоније „Панонски бисери 2021“ која је одржана крајем јуна.

Тим поводом  је свечаном отварању манифестације у Културном центру Новог Сада присуствовао члан Градског већа за културу Далибор Рожић.

Како су рекли организатори, Колонија подразумева богат и разнолик програм.  У Културном центру Новог Сада организована је промоција ауторских дела чланова СКОР-а, као и представљање овогодишњег зборника посвећеног П.П.Његошу – „Луча микрокозма“.

– Књижевност, позориште и музика, то су све форме које красе препознатљиву уметничку колонију „Панонски бисери 2021“. Акценат је овога пута на делу непролазне вредности истинског великана Петра Петровића Његоша, из којег увек можемо поново учити. Међутим, заступљени су и литература за децу, као и поезија. Град ће наставити да подржава програме који представљају аутентичност појединачних култура, негују наслеђе, културну баштину и праве вредности – истакао је Далибор Рожић.

Као и претходне две године, ова међународна културно-уметничка манифестација организује се уз подршку Градске управе за културу.

С. С.

Пројекат СТАЗАМА  ЗАВИЧАЈА је подржао Покрајински секретаријат за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама АП Војводине.

Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

Коментари су затворени.