Мјузикл о Милеви Марић на сцени Српског народог позоришта

НОВИ САД: Мјузикл „Ја сам Милева Марић Еинстеин“ биће премијерно изведен 23. маја у Српском народном позоришту на сцени „Јован Ђорђевић“, наводи се у саопштењу Viva Dance Academy из Новог Сада.

Мјузикл ће имати два извођења, у 18 и 20 часова, са две глумачке поставке које су паралелно припремале представу.

Плесна представа од 16 чинова у трајању од 55 минута инспирисана је књигом америчке списатељице Марије Бенедикт „The other Einstein“, а режију потписују редитељи Владислав Великовски и Иван Вања Алач.

Реч је о 7. извођењу мјузикла у чијој реализацији је учествовало 66 младих и талентованих певача, глумаца и плесача.

Поред атрактивних кореографија и костима 40 плесача најтрофејнијег клуба у држави Viva Dance Academy, публика ће уживати и у специјалним гостима, певачима и плесачима из Новог Сада.

Као традиционални гости у мјузиклу појавиће се плесни клуб „Point“ из Новог Сада који води балерина Милана Митровић.

На крају представе ће наступати и хор „Свети Роман Слаткопојац“ из Петроварадина.

Главна улога Милеве Марић Еинстеин поверена је балеринама Анђели Јоковић и Уни Дураковић, које се убрајају у најтрофејније и најуспешније младе плесаче у Србији. Осим њих, на сцени СНП-а играће Николина Јанковић, Сара Миљевић, Симона Бајић и Миа Живковић, Лука Станковић, Стефан Сабо, Срна Матковић, Милорад Миљаковић и Маја Брукнер.

Кореографију потписује председница Светске плесне организације од 2010. и добитница свих највиших међународних признања у модерном плесу Гордана Орешчанин, а у тиму су и кореографи Александар Бошков и Сташа Кукић.

За дизајн светла задужен је студент Академије уметности Тихомир Стојшин.

Укупно 189 костима направила је некадашња балерина Viva Dance-а, а данас костимографкиња Наташа Вранешевисх, док је врло захтевне сценске реквизите и костиме припремила костимографкиња Кристина Бабић.

Текстове песама специјано за овај мјузикл припремиле су Марина Козаченков и Славица Љујић, док је у снимању песама учествовао Бранислав Бане Томић.

Музичку матрицу извеле су Бојана Јовановић и Нина Узелац из бенда „Стринг дуо ЖПУ“, док је поједина оригинална сценографска решења дао професор Видоје Туцовић.

Продукција је реализована под покровитељством Града Новог Сада – европске престонице културе, а представа ће бити изведена у складу са тренутном епидемиолошком ситуацијом, наводи се у саопштењу.

Фото: Дневник (Б. Лучић)

Извор: Танјуг

Пројекат СТАЗАМА  ЗАВИЧАЈА је подржао Покрајински секретаријат за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама АП Војводине.

Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

Коментари су затворени.