„Суботњи разговори” у Архиву Војводине

 

У организацији Херор Медиа Понт-а, Архива Војводине и Центра за развој мањинских и локалних медија уз покровитељство Управе за културу Града Новог Сада отпочела је друга сезона догађаја „Суботњи разговори”.

Зоран Кнежев, хроничар и публициста у својству модератора водио је разговор са Слободанком Нећак Стевановић, инжењером архитектуре и председницом Друштва љубитеља цвећа и зеленила и Весном Форкапић, инжењером хортикултуре.

Разговор је уживо преношен на Првом програму радија РТВ Војводине на ФМ мрежи и стримом на сајту www.rtv.rs

Дана 15. маја 2021. године „Суботњи разговори” одржани су у оквиру Манифестације „Музеји за 10” као националне музејске иницијативе највеће у Србији и јединствене у Европи која се ове године одржава по седми пут.

Тема разговора била је „Новосадски паркови”.

Конструктиван предлог Небојше Кузмановића, директора Архива Војводине, јесте да град Нови Сад оснује Врт културе на Успенском гробљу. Публика је такође коментарисала значај колективне интелигенције града, како би грађани имали осећај да могу да учествују у управљају градом по својој мери, уважавајући развој који доприноси квалитету живота.

Покровитељ: Управа за културу града Новог Сада

Организатори: Херор Медиа Понт, Архив Војводине и Центар за развој мањинских и локалних медија

Спонзор: Компанија Штраус Адриатиц

Фото: Чила Давид

Извор: Херор Медиа Понт

Пројекат СТАЗАМА  ЗАВИЧАЈА је подржао Покрајински секретаријат за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама АП Војводине.

Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

Коментари су затворени.